maanantai 12. tammikuuta 2015

Vuoden 1. tokokoe

Lauantaina käväistiin Avan kanssa korkaamassa vuosi tokon osalta Lempäälässä Tamskin kokeessa. Tuomarina kokeessa oli Jaana Tala. 

Ava oli aamusta asti vähän kummallinen ja sen osalta en odottanut kokeesta sen suurempaa menestystä. Kummalliseksi luen normaalia herkemmän äänen käytön ja nuuskuttelun. Meillähän alkaa ainakin Pöppiksellä ja Sirillä oleen juoksut alkamassa ihan näillä näppäimillä ja vaikka Ava tekee juoksut yleensä vasta vähän niiden jälkeen niin tuntuu se olevan hyvin urosmaisesti aina sekaisin noiden juoksuista. Liekö siis sitä vai jotain muuta... Oli mitä oli niin kokeeseen mentiin hyvillä mielin yhdessä tekemään :)

Alokasluokassa oli yhteensä 7 koiraa melko kirjavalla rotuvalikoimalla. Meidän vuoro oli kolmantena. Paikkamakuu tehtiin jaolla 4 ja 3 koiraa eli oltiin ensimmäisessä porukassa.
Hieman oli paikkamakuuta ennen jännät paikat kun Ava vaikutti kovin levottomalta, mutta niin se vain pönötti parhaan osaamisensa mukaan koko paikkamakuun (pientä maan nuuskaisua lukuunottamatta). Niin ja luoksepäästävyyden osalta kuvio oli sama kuin aina ennenkin - Ava ryntäs noin metrin verran tuomaria vastaan ja hyvä että ei syliin kiivennyt - olihan tuomari tullut juuri nimenomaan häntä katsomaan ;)

Yksilöliikkeet ei alkanut kovin lupaavasti, nimittäin Ava oli jotenkin ihan kuutamolla ja hallin keinonurmimattoa olisi kovasti tehnyt mieli vain nuuskutella (harvoin on tätä tehnyt tuolla, mutta nyt hajumaailma oli vastustamaton). Seuruupätkät ei ollut ihan sitä meidän parasta seuraamista, koska koira haahuili vähän etäällä ja erkani käännöksissä pari kertaa vähän kauas. Kaiken lisäksi mä olin jotenkin ihan kuutamolla, ei jotenkin tilannetaju taas toiminu siellä kehänauhojen sisällä, että olisin saanu koiran aktiivisemmin mukaan. Onneksi tästäkin laamailusta sai taas tekemistä treenattavien asioiden listalle niin ei käy aika pitkäksi :D 

Jäävien osalta kävi jännästi juuri toisin päin kun mitä on normaalisti ollut vahvuudet ja heikkoudet eli tällä kertaa Ava nollasi liikkeestä maahanmenon ja seisominen onnistui jotenkuten - normaalisi se seisominen on liikkeestä maahanmenon jälkeen ollut vaikea. Luoksetulo oli tasaisen varma niinkuin aina - ainoastaan häiritsevä ääntely tiputti pisteitä (ääntelyä ei oo ikinä ennen tehny tokoillessa, mutta nyt Ava on alkanut maustaa suorituksia haukuilla).

Estehypyssä Ava jäi aika lähelle estettä ja nuuskaisi sitäkin pari kertaa ennen kuin ehdin koiran luo ja taisipa myös liikkua muutaman askeleen kääntäessään etuosaa mua kohti kun lähestyin. Ei siis tämäkään ihan sitä parasta Avaa...

Tässä meidän pisteet liikkeittäin:

 • Luoksepäästävyys: 9
 • Paikalla makaaminen: 10
 • Seuraaminen kytkettynä: 7
 • Seuraaminen taluttimetta: 6
 • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
 • Luoksetulo: 9
 • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8
 • Estehyppy: 8½
 • Kokonaisvaikutus: 8
Yhteensä: 145 pistettä, ALO2


Nyt jatkamme treenailua, jotta saataisiin ne loput ALO1:set kevääseen mennessä ;)

1 kommentti:

 1. Teille ois haaste(:

  http://shetlandia.blogspot.fi/2015/05/haastetta-jalleen.html

  VastaaPoista