sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Avan möllitoko

Tänään 2.11 poikettiin SPL-Tampereen järjestämässä möllitokossa Tampereen Kaukajärvellä. Alokasluokassa liikkuroi Niina Majakari ja tuomarina toimi Mari Rantala. Liikejärjestys oli tässä kokeessa hieman normaalista poikkeava ja se oli yksi syy miksi haluttiin lähteä kokeilemaan :)
Paikkana oli SPL-Tampereen nurmikenttä ja entuudestaan tiesin nurmen olevan meille hiekkakenttää tai hallia haastavampi ympäristö, niinpä odotukset ei ollut kovinkaan korkealla - varsinkin kun aamulla heräsin sateen ropinaan ja siis MÄRKÄ nurmikenttähän on meidän hienohelma-Avalle 200% haastavampi kuin kuiva nurmi, sillä sadekelihän on vastenmielisin asia mitä elämä voi pienen shetlannineläimen eteen tuoda...

Paikan päällä oli monen monta tuttua ja koko ajan sitä vain huomaa, että kun tuttavapiiri laajenee niin mihinkään ei enää pääse ilman "ai moi, tekin ootte täällä!"-kommentteja ;) Monia tuttuja siis oli paikalla ja monet mukavat keskustelut saatiin jälleen aikaan, kiitos itse kullekkin! :) Onnekseni Sanna oli paikalla kameran kera, sillä Sanna ikuisti meidän mölleilystä aivan mahtavia kuvia! Alla olevat kuvat siis kaikki Sanna Rokan ottamia.Ava teki olosuhteisiin nähden erittäin hyviä suorituksia, sillä kuten edellä mainitsin niin tiesin märän nurmikentän koituvan "kohtaloksemme". Enkä tästäkään asiasta suinkaan syytä koiraa vain ainoastaan laiskaa ohjaajaa joka ei ole jaksanut tarpeeksi usein raahautua märälle nurmelle treenailemaan tokoa.

Alla meidän osa-aluepisteet koottujen selitysten kera :D

Luoksepäästävyys: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8½ 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Luoksetulo: 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9½
Seuraaminen taluttimetta: 8
Estehyppy: 10
Paikalla makaaminen: 10
Kokonaisvaikutus: 9½

Pisteet yhteensä: 167,5, 1.tulos - sija 10./16

Kumpikin seuraamisista oli väljiä ja kontakti tippuili, Ava väisteli vesilätäköitä ja oli muutenkin sen näkönen, että sääolosuhteet ei ole prinsessan mieleen... Liikkeestä maahanmeno nollille, koska Ava jäi seisomaan - märälle nurmellehan EI missään nimessä voi mennä makaamaan jos ei ole äärimmäinen pakko tai ruoasta kyse... Paikkamakuuseenhan toki voi jäädä ihan passelisti odottelemaan pariksi minuutiksi ilman ongelmia, oli märkä nurmi tai ei?! O_o

Kaikenkaikkiaan olen hyvin tyytyväinen Avaan, sillä olosuhteisiin liittyvät tekijät huomioiden otushan teki parhaansa sen mukaan paljonko sitä on treenattu vastaavissa oloissa :) Näillä fiiliksillä jatketaan sitten 22.11 viralliseen tokokokeeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti