tiistai 10. kesäkuuta 2014

Koiratäyteinen viikonloppu

Viime viikonloppu oli koiratouhujen osalta melkoisen aktiivinen pitkästä aikaa. Lauantaina aamusta suunnattiin Avan kanssa möllitokoon Lielahteen ja tämä oli sekä minun, että koiran ensimmäinen kerta missään tokokokeessa ikinä, joten hieman oli jännitystä ilmassa :) Olen itse ollut katsomassa tokokoetta viimeksi... ööö... ainakin 5v sitten eli ihan hetki vierähtänyt siitäkin eli senkin takia jännitti kun ei ollut ihan tuoreessa muistissa, että miten se tokokoetilanne sitten oikeasti menikään... Lisäjännitystähän toi vielä sekin, että ei olla Avan kanssa missään säännöllisessä tokoryhmässä treenattu vaan meidän taidot on opeteltu lähinnä itsekseen treenaten ja muutaman kerran kaverin kanssa yhdessä on treenattu...

Tässä möllitokossa pidettiin ALO ja mölliALO luokat, joista itse olin ilmoittautunut ALOon, jotta saadaan tuntumaa oikeaan koetilanteeseen. Tuo ALO luokka tuolla möllitokossa siis mentiin ihan virallisen kokeen sääntöjen mukaan eli ei palkkaamista tms.
Luoksepäästävyys meni odotettua paremmin eli Ava istui vieressä niin kauan kunnes tuomari oli lähes kohdalla ja silloin se vain nousi seisomaan ja tervehti tuomarin häntä heiluen :)

Alussa hieman jännitti miten menee tuo paikkamakuu kun meidän toisella puolella oli berni ja toisella sakemanni, eikä olla isojen koirien seurassa juuri treenattu... Paikkamakuu meni kuitenkin paremmin kuin kenelläkään muulla, eikä aikomustakaan, että se olisi noussut ylös :) Tosin sitten kun palasin vierelle niin Ava nousi sivulle istumaan vasta tuplakäskyllä, hän oli sitä mieltä että tänne on tultu makailemaan ;D

Liikkeestä maahanmeno yllätti eli se meni nollille, vaikka treeneissä se on ollut yksi vahvimpia liikkeitä. Ava siis jäi seisomaan, eikä mennyt maahan ja liikkeen jälkeen tuomarikin totesi, että se oli täydellinen liikkeestä seisominen, mutta sitä ei ihan vielä haettu tässä ;)

Seuraamiset oli erittäin väljiä ja kontakti tippuili paljon, eikä pysähdyksissä meinannut perusasento luonnistua, sekä sitten liikkeellelähdöissä sai vasta tuplakäskyllä ottaa mukaan. Tämä johtuu varmasti tasan siitä, että ollaan liian vähän treenattu erilaisissa paikoissa ja häiriöissä eli Ava toljotteli ympäristöä paljon. Seuraamiset ja varsinkin liikkeellelähdöt ja kontakti erilaisissa paikoissa on nyt siis loputtomalla treenilistalla :D

Luoksetulo sujui yhtä täydellisesti kuin treenatessakin, se on ehdottomasti meidän varmin liike :)

Estehyppy meni odotettua paremmin, sillä ei olla hyppyä paljoa pihalla treenattu. 

Kokonaispisteet näyttääpi tältä:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 8
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Estehyppy 9,5
Kokonaisvaikutus 9,5

Ja kertoimien jälkeen kokonaispistemäärä on yhteensä 151,5, jolla siis ALO2 tulos :) 
Koska me nollattiin liikkeitä vähiten ja korkeilla kertoimilla olevista liikkeistä saatiin kohtuullisia pisteitä niin tämä meidän tulos riitti 1. sijaan :) Aivan mahtavaa!
Tässä palkintoposeeraus mammakoirasta. Kuva: Saija TuomiJa sitten päästäänkin sunnuntaipäivään... Sunnuntaina lähdin ajelemaan aamulla kohti Lohjaa, jossa oli siis ryhmänäyttely tiedossa Pöppiksen kanssa. Narttuja oli ilmoitettu paljon ja Avoimessa luokassakin taisi olla jotain 22 koiraa... Pöppis ei esiintynyt mielestäni lainkaan yhtä hyvin kuin se on aikaisemmin esiintynyt eli tauko selvästi tehnyt hallaa kehäkäytöksen suhteen... Tai siis lähinnä liikkuminen häiritsi mua, sillä Pöppis otti tosi voimakkaasti kontaktia koko ajan, enkä sen takia saanut sen liikkeitä esiin niinkuin olisin halunnut :(
Pöppis sai toki ERIn (niinkuin valtaosa muistakin :D) ja sitten vielä luokassa sijoittui toiseksi saaden SAn.
Paras narttu kehässä ei sitten enään ollut mitään saumaa kun tuomari oli antanut kaikkien luokkien neljälle sijoittuneelle SA:t eli tunkua PN kehässä oli kyllä.
Olen kuitenkin tuohon luokkasijoitukseenkin hirmuisen tyytyväinen, vaikka Pöppis on tiputtanut karvaa 1,5kk :)

Tässä arvostelu, tuomarina Peggy Bailey:
"6 years blue merle in good condition. 
Well balanced head. Lovely expression. 
Moved Well."
AVO ERI2 SA

Sitten vielä pari Sirpa Saaren nappaamaa kuvaa Pöppiksestä:Myös Hanne oli Lohjalla ja otettiin sitten kehien jälkeen hieman kuvia, sillä Lunan lisäksi Hannella oli mukana sijoitustyttö Kiara ja oli aivan ihana nähdä tätä yltiöreipasta ja iloista pikkupentua, jolla on ihan mieletön rakenne :)
Pöppis, Pöppiksen Luna-tytär (Karvakedon Luna) ja Sirin Kiara tytär eli Pöppiksen tyttärentytär :)


Sijoitustyttö Cardiwe's Don't Judge Me "Kiara" 16 viikkoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti