lauantai 19. huhtikuuta 2014

Suunnitelmat uusiksi

Tällä viikolla onkin tapahtunut yhtä sun toista... 

Keskiviikkona tulivat E-pennut 7 viikon ikään ja suunnattiin iltapäiväksi Lahteen Univetiin Pärnäselle silmäpeilaukseen ja eläinlääkärintarkastukseen pentujen, sekä Sirin ja Pöppiksen kanssa. Sirin ja Pöppiksen silmätarkastuksesta on siis vähän reilut 2v aikaa jo eli oli jo aika tutkia näkimet uudelleen...

Samalla reissulla Hanne tuli tuomaan Vivaa uusintapeilaukseen ja näin siis myös sijoitustyttöni Kiaran :) Kiara oli hieman kasvanut siitä kun lähti meiltä ja voi jukra kuinka avoin ja reipas pentu se olikaan! Aivan ihana ja erittäin lupaavan näköinen pirpana! <3

Eläinlääkärissä täyteltiin ensin vaivaiset 7kpl silmäpeilauslomakkeita ja sen jälkeen aloitettiin aikuisten koirien peilauksilla. Pöppiksen ja Sirin silmät täysin terveet edelleen, hienoa! :)
Pennuillakin oli kaikilla täysin terveet silmät. Yhdellä pennulla oli pieni napatyrä, joka tuskin tulee vaatimaan leikkaushoitoa tai häiritsemään koiran elämää. 
Uroksilta löytyi kivekset kaikilta ja muutenkin kaikki ok. 
Kunnes... niin, kunnes sitten tuli pienen merletytön vuoro ja eläinlääkäri kuunteli ja kuunteli, yhä uudelleen ja uudelleen sydänääniä... Ilmeestä jo näin, että ihan puhtaat äänet ei kuulu ja kun eläinlääkäri ilmoitti sieltä kuuluvan selkeästi jonkun sinne kuulumattoman äänen, kävin sekunnissa läpi lähes kaikki tunneskaalat mitä kokea saattaa... Univetin sydänspesialisti pyydettiin vielä kuuntelemaan sydän ja hän oli Pärnäsen kanssa samaa mieltä siitä, että selvästi jotain kuuluu ja se täytyy laittaa asteikolle 2/6, vaikka onkin ihan 1 ja 2 rajamailla. Suurella todennäköisyydellä ääni saattaa hävitä puolen vuoden ikään mennessä, mutta eihän näistä aina 100% varmasti pysty mitään ennustamaan. 
Ja koska pentu ei tämän vuoksi nyt sitten lähtenytkään sinne minne ensin piti niin se jää hetkeksi kotiin seurattavaksi. Pystynpä nyt sitten samalla seuraamaan miten tuo kirppu lähtee kasvamaan ja rokotuksilla sitten kuunnellaan sydäntä uudemman kerran... Jos toisilla rokotuksilla vielä kuuluu niin varaan sydänultraan ajan... 

Tää pentu on kyllä ihana pikkuinen pusukone <3


Eläinlääkärireissun päätteeksi heti ensimmäinen E-pentu lähtikin kohti omaa kotia. Cardiwe's Endless Action tunnetaan jatkossa nimellä Kromi ja se viihdyttää Xenon the Hunninpoikaa Vantaalla.
Koska olen ollut laiska kameran käyttäjä lähiaikoina niin tässä on Kromista kuva melkein 6 viikon ikäisenä.

--------------------------------------------------------
Tähän pentujuttujen väliin mainittakoon, että keskiviikkoiltana oltiin jälleen agilitytreeneissä ja mulla oli mukana Pöppis, sekä mammalomalta palaileva Siri. Tein rataa ensin Sirin kanssa ja voi elämä kuinka sen silmät kirkastui kun se oivalsi pääsevänsä radalle! Tauko on silminnähdenkin tehnyt Sirille tosi hyvää, sillä vauhtia löytyi ihan Ok:sti ja se teki erittäin hyvin rataa. Se oli hirmu taitava ja asiat muistui sen mieleen ihan kertaheitolla! Tehtiin alla olevasta radasta Sirin kanssa monta nollaa siinä, missä Pöppiksen kanssa hyllytettiin ties kuinka monesti... Ratapiirros on suurinpiirtein ulkomuistista kyhätty kun ei sitten pienellä porukalla rakennettukaan sitä rataa minkä olin suunnitellut vaan lennosta napattiin kentällä valmiina olevasta radasta tämmönen setti:

Sirin kanssa meni kyllä sairaan kivasti ja jäi niin hyvä fiilis, että tässähän uskaltautuu pian jo kisaamaankin sen kanssa!

----------------------------------------------------------

Torstaina matkaan lähti Cardiwe's Extreme Power eli tutummin Popi. Popin päämaja on jatkossa Kangasalla.
Popin mielestä trimmauspöydällä kuuluu ottaa rennosti... Pönöttäminen on yliarvostettua :D

Perjantaina Cardiwe's Everyday Joy, tutummin Hemmo, suuntasi matkansa hyvin lähelle eli poika jäi asustelemaan Tampereelle. Hemmostakin nyt vain vähän vajaan 6 viikon iässä otettu kuva.

----------------------------------------------------

Nyt täällä kotona onkin sitten jäljellä enää "trikkimerle" ja pikkuinen merletyttö, joista tuo trikkimerle muuttaa uuteen kotiinsa Kangasalle viikon päästä. 
Aikuiset koirat kävivät eilen pesulla ja karvaa onkin harjattu irti tänään oikein urakalla.
Kaikilla tuntuu nyt karvanlähtö olevan sillä mallilla, että karvaa saa varmaan nyhtää irti ihan kunnolla tässä lähipäivinä sen lisäksi, että imuria tarvii käyttää vähintään kolmesti päivässä :D

------------------------------------------------------

Sain muuten pentutestaajalta eli Jirkalta viimein koosteen kummankin pentueen pentutestistä ja ne kuuluu näin:"Cardiwe's D-pentue, testattu 5.4.2014 (47 vrk ikäisinä).

Testi arvioi niitä koulutuksellisia ja ympäristöön sopeutumiseen liittyviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niin arkielämään kuin harrastamiseen.
Testin avulla voidaan arvioida mm. ongelmakäyttäytymisen mahdollisuuksia ja koulutuksellisesti koiraa palkitsevia asioita.

Tasapainoinen 5 yksilön pentue, jossa tutkimusmatkailu näyttäytyi aluksi testaajaa kiinnostavampana asiana. Pennut olivat testihetkellä rauhallisia ja puoliunessa, 
joten aluksi kaikkia elekielen piirteitä ei ollut näkyvillä.

Toisella testikierroksella oma-aloitteisuutta oli virkeyden vuoksi enemmän ja sen lisäksi myös tilanteen tuttuus toi esiin monipuolisempaa elekieltä.
Metsästyskäyttäytyminen näkyi leikissä vahvimmillaan takaa-ajon kohdalla.

Yleisesti pennut osoittivat hyvää sopeutumiskykyä nopeasti muuttuviin tilanteisiin oudossa ympäristössä.
Ne ovat tottuneet moniin arkisiin häiriötekijöihin ja väsymyskään ei tehnyt niitä rauhattomiksi tai pelokkaiksi yllättävissä tilanteissa.
Kasvattajan tämänkin pentueen kohdalla haluan erityisesti nostaa esiin pentujen erinomaisen käsiteltävyyden.

Kaikilla pennuilla näyttää olevan erinomaiset edellytykset monipuoliseen ja aktiiviseen elämään.

-- --

Cardiwe's E-pentue, testattu 5.4.2014 (38 vrk ikäisinä).

Testi arvioi niitä koulutuksellisia ja ympäristöön sopeutumiseen liittyviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niin arkielämään kuin harrastamiseen.
Testin avulla voidaan arvioida mm. ongelmakäyttäytymisen mahdollisuuksia ja koulutuksellisesti koiraa palkitsevia asioita.

Vauhdikas 5 yksilön pentue, jossa kaikilla yksilöillä näkyi monipuolista elekieltä myös vieraan ihmisen kanssa. Väsymys hidasti pentuja hetkellisesti, jolloin ne
mieluiten tutkivat testitilaa tai hakeutuivat lepäilemään itsekseen.

Metsästyskäyttäytyminen näkyi leikissä vahvimmillaan takaa-ajon ja pysäyttävän tarttumispurennan kohdalla. Repimisleikki testaajan kanssa ja lelun tuominen
olivat yhteistä tekemistä helpottavia piirteitä, joiden toistuminen kertoo niiden pysyvyydestä eikä ainoastaan sattumasta.

Kasvattajan tämänkin pentueen kohdalla haluan erityisesti nostaa esiin pentujen erinomaisen käsiteltävyyden, jonka avulla 
syliin rentoutuminen onnistuu välittömästi myös vauhdikkaan leikin jälkeen.

Yleisesti pennut osoittivat hyvää sopeutumiskykyä nopeasti muuttuviin tilanteisiin oudossa ympäristössä.
Ne ovat tottuneet moniin arkisiin häiriötekijöihin ja väsymyskään ei tehnyt niitä rauhattomiksi tai pelokkaiksi yllättävissä tilanteissa.

Kaikilla pennuilla näyttää olevan erinomaiset edellytykset monipuoliseen ja aktiiviseen elämään."


Popi tutkailee tasapainotyynyä :)

Kasvattajana olen kumpaankin pentueeseen kyllä erittäin tyytyväinen ja suorastaan ylpeänä otan vastaan sen palautteen mitä olen näiden pentujen uusista kodeista saanut! :) 
Kiitos ennen kaikkea teille kaikille, joiden luota nämä pennut ovat saaneet aivan mahtavat kodit!

Merletyttö ja trikkimerle tappaa possua :D

Ja vähän rymyää keskenäänkin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti