keskiviikko 26. helmikuuta 2014

E-pentue putkahti maailmaan

Eilen aamulla mittasin Avan lämmön ja sain lukemaksi 36,7 astetta eli tulevana yönä saattaisi olla synnytystä tiedossa... Ilta meni melko rauhallisissa merkeissä, tosin Ava läähätteli jonkin verran ja haki selvästi minusta turvaa... Hanne saapui illalla meille yökylään, sillä olin luvannut, että hän pääsee kätiöintiavuksi seuraamaan Avan synnytystä.
 Yö nukuttiin levollisesti ja tänä aamuna 5.50 heräsin siihen, että Ava nuolee vimmatusti pentulaatikon pohjalla olevaa peittoa... Menin tarkastamaan tilanteen ja selvisi, että Avalta meni ilmeisesti sikiövedet juuri.
Tästä vesien menosta seurasi se, että Ava alkoi saamaan kunnolla supistuksia...
Supistuksia kesti n.1,5h ja koko tuon ajan Ava oli varsin määrätietoisen ja luottavaisen oloinen siitä, mitä tulee tapahtumaan... 

Vaalea, erittäin kauniin värinen merleuros syntyi klo:7.30, painoa tällä hurmurilla oli 247g.

Toisena syntyi valkokauluksinen trikkinarttu klo:7.55 ja painoa oli 236g.

Kolmas pentu oli mustavoittoinen merleuros, joka syntyi klo:8.50. Painoa 206g.

Neljäntenä syntyi harmaamman sävyinen merleuros klo:9.15 ja painoa tällä kaverilla oli 257g.

Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, saatiin pentulaatikkoon 182g painoinen merlenarttu, joka syntyi klo:9.35.


Ava hoiti koko synnytyksen erittäin mallikelposesti alusta loppuun ja ensikertalaisena se hämmästytti minut rauhallisen määrätietoisella asenteellaan. Sillä oli koko ajan täysin selvät sävelet, että mitä pitää tehdä. Hanne pääsi todistamaan täysin oppikirjamaista mallikelpoista synnytystapahtumaa :)

Pentulaatikossa on nyt rauhallista ja Ava on väsynyt, mutta äärimmäisen tyytyväinen äitikoira, joka huolehtii pennuista todella hyvin <3 

Olen äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen siitä, että olen saanut itselleni näin mahtavia narttuja, jotka hoitavat synnytykset hyvin, huolehtivat pennuista huolella ja muutenkin kaikki sujuu mallikkaasti :) 1 kommentti:

  1. Löysin blogiisi etsiessäni kirjoituksia shelttien tiineydestä ja synnytyksistä. Blogisi on mukavaa luettavaa :)

    VastaaPoista