sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Doboa, agia ja näytelmää

Viikko sitten eli tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna olin Dobo-koulutusohjaajakurssilla Helsingissä. Oman koiran olis saanut ottaa mukaan, mutta mä jätin kuitenkin koirat kotiin ja menin ilman koiraa kurssille... Kurssilla käytiin kattavasti läpi Doboa, treenaamista, koiran kivun tunnistamista ym. ym. ja koko kurssi oli kaikessa kattavuudessaan erittäin mielenkiintoinen, sekä hauska kokemus :) Nyt sitten odottelen vielä loppukoetta ja tehtävää väsättäväksi, jotta saan oikeudet pitää Dobo-kursseja :) 
Mulla oli kamerakin mukana, mutta koska omaa koiraa ei ollut mukana niin eipäs tullut ihan itseään pelkästään kuvattua Doboilemassa :D Ei siis kuvia Dobosta tällä kertaa, mutta lupaan, että niitä vielä tässä talven ja kevään mittaan tulee :)

_____________________________________________

Agilitya treenailtiin Pöppiksen kanssa keskiviikkona ja torstaina (8.1 ja 9.1), sillä lauantaina oli tiedossa kisat niin piti hieman palautella juttuja mieleen :) Keskiviikkona tehtiin pääosin keppejä ja keinua, sekä sitten ryhmässäni treenaava Jenna teki Pöppiksen kanssa putki-kontakti erottelua :) Torstaina oli teemana leijeröintiä ja muuta mukavaa, tämmöisellä ratapiirroksella:

Pöppis toimi ihan kivasti, mutta toi leijeröinti tuotti alkuun hieman ongemia kun se aina ekan putken jälkeen sinkaisi ennen hyppyä mun luokse puomin alta aina kun käskytin sitä hypylle... Sitten vaan jotenkin saatiin homma toimimaan ja onnistuttiin ihan kivasti, mutta leijeröinti menee edelleen harjoiteltavien asioiden osioon... 
_______________________________________

Lauantaina 11.1 oli luvassa kaksi agilityrataa Pöppiksen kanssa Tamskin kisoissa Lempäälässä. Jonkin asteista kisajännitystä oli ilmassa, sillä tiesin, että toisella noista radoista saatettaisiin saada puuttuva LUVA ja nousta kolmosiin, mutta niinhän mä olin haaveillut aikaisemminkin... Nyt vaan jännitti erikoisen paljon...

Kisapaikalla ehdittiin hetki ihmetellä maailman menoa ja moikata tuttuja ennen kun ensimmäinen rataantutustuminen oli... Väsäsin ERITTÄIN nopeasti ratapiirroksen ekasta agiradasta, jolla siis tuomarina Esa Muotka. Mittasuhteet tässä mun piirroksessa on taas ihan pielessä ja koska toi agilityblues ei anna tiettyä estemäärää enempää tehdä niin joudun jälleen taitelemaan ystävälläni paintilla ekan ja vikan esteen :'D 

Pöppiksen kanssa rata sujui mielestäni hyvin ja fiilis vahvistui kuuluttajan säestyksellä "Pöppikselle ja Heidille nolla"... Lähdin tutkailemaan tulosta tulosnäytöltä ja totesin meidän olevan kolmantena. Sillä kolmannella sijalla herui kuitenkin LUVA ja koska se oli meidän kolmas luva kakkosluokasta niin se tarkoittaa myös sitä, että ansaitsimme SERTin ja nousimme kolmosluokkaan! :) JEE! 
Etenemä meillä oli 3,76m/s ja se vauhti riitti kolmanteen sijaan :) Kisapäivä loppui sitten siihen, mutta fiilis oli niin huikea, että ei haittaa yhtään! :)
Olen erittäin tyytyväinen meidän kisavuoden aloitukseen, tästä on hyvä jatkaa sitten kolmosissa kisaten :)

Tässä meidän video vielä kyseiseltä radalta KLIK.

______________________________________

Tänään Pöppis pääsi misseilemään näyttelykehään Lahden ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina oli Tarja Löfman. Shelttejä oli kaikenkaikkiaan 59kpl (jokunen taisi olla pois) ja avoimen luokan narttuja oli muistaakseni 9kpl.
Pöppis oli jälleen loistava ja esiintyi mahtavasti, mutta tuomari etsi selvästi pitkäkaulaisempia, näyttävämpiä koiria, joten Pöppikselle EH. Itse en lähtenyt kyseiseltä tuomarilta mitään EH:ta kummempaa edes hakemaan eli olen täysin tyytyväinen siihen :)

Pöppiksen arvostelu:
"4-vuotias (sanoin kyllä selvästi, että 5,5v.) feminiininen oikean kokoinen narttu. Kaunisilmeinen pää, jossa oikeat linjat. Kevyet korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Kaula voisi olla pidempi. Liikkuu erinomaisella askelpituudella. Ylälinja voisi olla tiiviimpi." 
AVO EH - Tarja Löfman


1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu! ;)
    http://munblogi-koiraihminen.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista