maanantai 23. joulukuuta 2013

Pistetään pakettiin

Jälleen yksi tapahtumarikas vuosi lähenee loppuaan ja on aika tehdä pientä katsausta saavutettuihin ja saavuttamattomiin tavoitteisiin, sekä pohdiskella mitä tuleva vuosi voisi tuoda mukanaan... 

Vuosi alkoi eläintenkouluttajan perusopintojen päättötöiden tekemisellä ja kun siitä oli kunnialla selvitty niin olikin jo kourallinen uusia suunnitelmia kasassa... 
Agility koulutusohjaajakurssilla tuli pyörähdettyä alkuvuoden aikana ja aloinkin keväällä vetämään Tamskissa kahta omaa ryhmää...
Maaliskuussa käväisin yrittäjäkurssilla ja laitoinkin heti töpinäksi; perustin toiminimen maaliskuun 22.päivä. Koirapalvelu Taidogas sai alkunsa...Pöppiksen juoksua odoteltiin... ja odoteltiin... ja odoteltiin... kunnes se viimein huhtikuussa alkoi ja saatiin pentusuunnitelmat etenemään... 
Pöppis astutettiin ja heinäkuussa se pyöräytti yhden merlepojan, joka muutti syksyllä tähän Tampereelle aivan mahtavaan kotiin :) Heinäkuussa pidettiin Cardiwe's shelttien paimennuspäivä, johon pääsi paikalle B-pentueen kaikki tytöt, sekä tietysti Siri :) Vierailevana tähtenä oli Hanne koirineen...


Syksyllä Hunni-kasvatti ja omistajansa Iida saivat kasvattajan lähestulkoon kyynelehtimään ilosta kun Hunnista tuli suomen agilityvalio, suomen hyppyvalio ja ruotsin hyppyvalio :) 
A-pentueen Dinakin aloitti kisaamisen ja nyt siis koko A-pentue kilpailee agilityssä; tytöt vielä ykkösissä ja pojat kolmosissa :)Alkusyksystä käväisin tunnistusmerkitsijäkurssilla ja aloitin myös ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot. 

Kaikenkaikkiaan vuosi 2013 oli erittäin opettavainen ja tapahtumarikas, vaikka tuohon ylle en maininnutkaan kuin muutamia kohokohtia... Olen tänäkin vuonna saanut monia ihania ihmisiä elämääni ja oppinut aivan valtavasti uusia asioita, joista olen suunnattoman onnellinen :) Olen erittäin kiitollinen niille kaikille ihmisille, joilta olen saanut tämän vuoden aikana oppia asioita, niin pieniä kuin suuriakin :) 
Tottakai myös te vanhat tuttavuudet, ihanat ihmiset, jotka olette elämämääni löytäneet tavalla tai toisella, olette ajatuksissani ja tahdon kiittää teitäkin kuluneesta vuodesta! :)

Vilkaistaanpa sitten jokaisen koiran kohdalle asettamiani "tavoitteita" tälle vuodelle ja asetetaan ensi vuodellekkin jotain tavoitteita, jotka voidaan sitten jättää toteuttamatta ;) 

PÖPPIS:

Vuosi sitten tuli kirjoitettua näin:
"Pöppis tuskin tulee ensi vuonna pyörähtämään näyttelykehissä lainkaan, sillä se on tarkoitus helmikuussa astuttaa ja mikäli kaikki menee hyvin niin keväällä saadaan Cardiwe's C-pennut maailmaan :) Aika ja jälkeläisnäyttö sanelevat ovatko nämä Pöppiksen viimeiset pennut, saapi nähdä... Haaveissa on saada pentulaatikkoon tulevasta pentueesta myös bi-värejä :)
Agilityä Pöppiksen kanssa katsellaan sitten pentujen jälkeen, ehkä syksymmällä, jahka mammakoira on taas iskussa :) Ennen pentuja on tarkoitus ehtiä starttaamaan yhdet kisat tammikuun alussa :)"

Pöppis tosiaan astutettiin, mutta ei ihan helmikuussa kun se panttasi juoksujaan huhtikuulle asti... Cardiwe's C-pentu(e) saatiin maailmaan heinäkuussa ja vaikka bi-värisiä pentuja ei laatikkoon putkahtanutkaan niin tuo ainoa poika on silti aivan ihana! <3 
Agilityssä startattiin kyllä useamman kerran ennen juoksuja ja saatiin hyppyradalta yksi LUVAkin ennen mammalomaa :) Mammaloman jälkeen ollaan starttailtu syksyn aikana kisoissa ja saatu agilityradalta LUVA, joten yhtä vaille kolmosissa ollaan :)PÖPPIKSEN TAVOITTEET VUODELLE 2014:
Pöppiksen osalta asetan nyt eniten tavoitteita seuraavalle vuodelle, sillä sille ei ole enää mammalomia tiedossa vaan keskitymme nyt vain ja ainoastaan yhdessä harrastamiseen ja puuhailuun :) 
Pöppiksen kanssa aiotaan vielä kevääseen mennessä nousta kolmosluokkaan ja treenata tämä alkuvuosi siihen malliin, että tämä kartturi pysyisi myös niillä kolmosen radoilla mukana ;) 

Näyttelyissä aiotaan rampata sen verran, mitä kouluviikonloput, agilitykisat ja muut hommat antaa myöden. Näyttelyiden osalta en aseta mitään muuta tavoitetta kun että kehissä käydään jonkin verran pitkin vuotta.

Pöppiksen kanssa aloittelemme myös Doboilua ja aiotaan saada lihaskuntoa, tasapainoa ja kehonhallintaa vahvistettua jo ihan agilitynkin takia :) 

Pöppiksen kanssa tarvis käydä myös tarkistuttamassa silmät jossain vaiheessa vuotta kun nyt alkuvuonna meneepi vanhaksi edellinen tarkastus.


SIRI:

Näin kirjotin Sirin osalta vuosi sitten:
"Sirin kanssa jatketaan agin treenaamista ja ensimmäiseen näyttelyynkin on jo ilmoittauduttu Turkuun tammikuulle. Agikisoihin mennään heti kun keinuongelma on ratkaistu, tavoitteena olisi saada agility-ykkösruusukkeen tulokset eli 3xnolla kasaan eli suomeksi: kakkosiin olis kiva päästä :D
Näyttelyiden osalta ei varmastikaan pitäisi asettaa tavoitteita, mutta näyttely-ykkösruusukkeen tulokset eli 3xERI olisi ihan hieno saavutus :)
Sirin seuraavista pennuista en osaa vielä sanoa, katsotaan mitä saavutetaan agilityrintamalla ja millaisia edellisistä kakaroista kasvaa ja mietitään sitten :)"

Sirin kanssa jäi sitten tosiaan agility-ykkösruusuke, sekä näyttely-ykkösruusuke saavuttamatta, mutta mua ei kyllä haittaa sitten yhtään... Omasta aikaansaamattomuudesta nuokin kiinni...
Sirin kävi myös luonnetestissä ja pentusuunnitelmat Sirin osalta lyötiin lukkoon. 
Sirin edelliset pennut tutkittiin terveiksi ja ne ovat osoittatuneet muutenkin kauniiksi ja hyväluonteisiksi rotunsa edustajiksi eli uskallan käyttää Siriä uudelleen :)

Alla seisotuskuvat ja pääkuvat Sirin tytöistä. Siru, Sofi ja Lilo.SIRIN TAVOITTEET VUODELLE 2014:
Sirin kanssa en nyt oikein muusta haaveile kun siitä, että se tulisi tiineeksi ja synnyttäisi terveet pennut, Cardiwe's D-pentueen :)
Pentuprojektin ohella aloitetaan Sirinkin kanssa doboilu ja mikäli pääsen aloittamaan hajutyöskentelyopinnot keväällä niin Siri pääsee tutustumaan nenänkäytön ihmeellisyyksiin keväästä alkaen :)
Agilitytreeneihin ja -kisoihin palaillaan sitten keväällä/kesällä ja katsotaan mitä saadaan aikaan...

Siri pönöttää...

Sirin Velho-sulho <3AVA:

Suuret oli luulot Avan (ja itseni) osalta tälle vuodelle:
"Avan kanssa tavoitteena on ihan ensimmäisenä päästä nyt alkuvuodesta käymään terveystarkastuksissa ja sen jälkeen toivottavasti oltaisiin heti maaliskuussa valmiita starttaamaan virallisissa agikisoissa. Jos kisat lähtee kivasti rullaamaan niin tietty se kakkosiin nousu olis Avankin kanssa loistotavoite, sillä varmasti riittää rahkeet jos vaan mä pysyn perässä :D
Näyttelyrintamalla on tarkoituksena saada myös se 3xERI kasaan eli näyttely-ykkösruusuke.
Jos terveystarkastuksissa ei löydy mitään maailmaa romahduttavaa niin Avalle saattaisi olla pennut suunnitteilla syksyksi... Hiukan pistää jännittämään se, että kaksi Avan siskoista on tutkittu jo, toinen on terveyden osalta priimaa, mutta toisella oli kolmosen kyynärät ja D/C lonkat :( Siispä odotettavissa voi olla ihan mitä vain, sen vuoksi pieni varovaisuus on koko ajan suunnitelmien osalta läsnä... "

Ava kävi terveystarkeissa ja olikin kaikilta osin terve; lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet ja sydämestä ei kuulunut ylimääräisiä, selkä näytti hyvältä myös.
Ava torkkuu lonkkakuvausta odotellessa...

Agilityssä startattiin kyllä, mutta eihän me oltu sinne kisoihin lähellekkään valmiita... Mulla oli itelläni vaan hirvee kiire kisaamaan ton koiran kanssa, vaikka koira on raakile ja mulla ei kestä hermo sen räksytyksen kanssa... Treenailtiin kevät ja kesä, mutta edelleen ei mitään mainittavaa tulossaldoa kisoissa... Jatketaan maltin ja kärsivällisyyden harjoittelulla ja katsotaan sitten mammaloman jälkeen treenaamista uudestaan...

Näyttelyistä saatiin se 3xERI, mitä toivottiinkin eli ei lisättävää :)


Ava kävi myös luonnetestissä ja suoriutui siitä loistavasti pisteillä +140, laukausvarma! :) 


AVAN TAVOITTEET VUODELLE 2014:
Avan kanssa on vuoden ensimmäisenä asiana myös pentuprojektia eli Cardiwe's E-pentue... 
Doboilu myös Avalle kuvioihin ja sen lisäksi harjoitellaan itsehillintää ja malttia :)
Pentujen jälkeen jatketaan tokon ja agilityn treenaaminen... Kisaamisen suhteen en uskalla sanoa vielä mitään, mutta katsotaan mitä treenit tuo tullessaan... 
Jos Ava kasvattaa karvat syksyn/loppuvuoden näyttelyihin niin sitten varmaan pyörähdetään jossain kehässä.TAVOITTEET MINULLE ITSELLE 2014:
-Opettele ohjaamaan koiraa agilityssä paremmin!!!!!
-Parannetaan kuntoa ja lihaskuntoa
-Opiskelu jatkuu
-Järjestän pari kasvattitapaamista


Nyt toivottelen kaikille lukijoille hyvää joulua ja menestystä tulevalle vuodelle! :)
3 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida kun Siri näyttää noissa parissa pääkuvassa ihan mein Lukalta! Onhan niillä pari samaa koiraa suvussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pääkuvat on itseasiassa Sirin pentujen, Sofin ja Sirun, pääkuvat :) Tarviikin lisätä kuvatekstit niihin :)

   Poista
  2. Hups..tuossahan tuo kuvien yläpuolella lukikin mut multa meni jotenkin ohi :D

   Poista