maanantai 25. marraskuuta 2013

Hyvän mielen HYL

Pöppiksen kanssa käytiin eilen (24.11) Tamskin kisoissa Lempäälässä starttaamassa yksi agilityrata. 
Menin kisapaikalle jo hyvissä ajoin, jotta ehdin katsella hieman ykkösluokkien startteja ja tietysti pölisemään tuttujen kanssa :D 

Meidän agirata oli aikataulutettu alkavaksi 12.45, mutta radat olivat aivan tuhottoman paljon myöhässä ja loppujen lopuksi päästiin varmaan puoli 2 jälkeen vasta rataantutustumaan... 
Johanna Wüthrichin rata oli helppo, eikä siinä ollut juurikaan mitään ihmeellistä meille, mutta mokat meille sattuikin sitten sellaisissa kohdissa, joita en osannut aavistella... 

Ensinnäkin lähdettiin radalle ensimmäisenä ja se on mun mielestä aina kamalin paikka lähteä minien ekana kun ei oo yhtään ehtinyt katsoa mitä ratkaisuja muut tekevät missäkin kohdassa ym. vaan pitää lähteä itse korkkaamaan rata... Medien ekoilla on helpompaa ku ne on ehtiny kattoon jo minien rataa! ;)

Ensimmäinen kielto meille tuli A:lle mentäessä kun tein persjätön ennen sitä ja sitten vaan keskityin itse juoksemaan A:sta ohi ja vedin koiran mukaani ohi ilman, että olisin riittävästi ohjannut sitä A:lle... Blööh, oma tyhmä moka!

Rataa jatkettiin kuitenkin sujuvasti ja hyvällä vauhdilla kunnes kolmanneksi viimeisenä esteenä oli kepit, johon tultiin putken hypyn kautta suoralla. En älynnyt putken jälkeisellä hypyllä himmata koiraa ja ottaa sitä sen verran hanskaan, että olisi päässyt kepeille oikein (kun tyhmä sanoin keppien käskynkin vasta sitten kun koira oli jo keppien väärällä puolen), joten kepeiltä ensin kielto ja sitten vielä toinenkin kun joku haju keppien aloituksessa vei Pöppiksen nenän hetkeksi. 
Kolmen kiellon saldona siis HYL, mutta hyvällä fiiliksellä ja tekemisen ilolla varustettuna! :) Ei haittaa sitten pätkääkään ja kisaamisinto tuon kiitäjän kanssa senkun kasvaa! :) 

Tässä meidän (omasta mielestä) hieno HYL-rata:


------------------------------------------------------

Tän postauksen tapahtumat menee nyt hieman epäloogisessa järjestyksessä, mutta 18.11 kävin Lahdessa hakemassa ajattelemisen aihetta ja lisää tietoa Lena Dankerin luennolla tyyppiopista, rakenteesta, liikkeistä ja sheltin rotumääritelmän tulkinnasta. Luennolla puhuttiin paljon rakenteen vaikutuksesta ja siitä miten rakenteelliset virheet ym. näkyvät koirassa ja sen liikkumisessa ym ym. 
Meidät jaettiin sitten neljän hengen ryhmiin ja saimme kopeloida ryhmäläistemme koirat läpi ja tutkia niiden rakennetta, mittasuhteita ym. Mielenkiintoista oli tutkia erityyppisiä koiria ja tunnustella kulmauksia, tutkailla pään mittasuhteita ja muutenkin kopeloida muitakin kuin niitä omia otuksiaan.
Paljon jäi mietittävää ja jokunen uusi työkalu tulevaisuuden jalostustyötä ajatellen tarttui matkaan. 
Suosittelen kyseistä luentoa ihan kaikille!

------------------------------------------------------

Keskiviikkona 20.11 oli jälleen treenit ja mukana mulla oli tulevia kisoja varten Pöppis. Tosin mun logiikka treenien suunnittelun suhteen oli jokseenkin kateissa, sillä olin treeneihin suunnitellut hyppyradan, vaikka oli ilmoittanut koirani agilityradalle ;) Tosin kontaktien kanssa meillä ei ole suurempia ongelmia, joten ehkä niitä ei tarvi joka treeneissä hinkata.

Tämmösen sotkun olin suunnitellut ja punaisen numeroinnin mukaan tehtiin. 

Melkolailla helppo ratahan tuo on, mutta koska ryhmässä on möllitasoisia koirakoita niin en ihan kolmosten rataa rakentanut ;)  
Pöppis pääsi mun lisäksi tekemään rataa myös ryhmässäni treenaavan Jennan kanssa. Pöppis on hyvä "opetuskoira" siinä mielessä, että se lukee ohjausta tarkasti ja menee just sinne minne ohjataan, sekä huomauttaa kyllä epämääräisestä ohjauksesta melko herkästi, joten siinä on ohjaajalla sitten miettimistä, että mitä tuli tehtyä jos koira menee väärin ;)

Tämmöstä pulinaa taas... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti