maanantai 26. elokuuta 2013

Parin viikon kuulumiset

No hupsan kun jäikin tuo pennun 6vko päivitys täysin kirjoittamatta eli tässäpä tulee tilannepäivitystä parin viikon ajalta. Pentu on myös saanut lempinimen ja sitä tullaan kutsumaan nimellä Koodi.

Viikko sitten (19.8) pentu siis täytti 6 viikkoa ja painoa oli 1154g. Samaisena päivänä käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksessa. Eläinlääkäri totesi pennun täysin moitteettomaksi yksilöksi ja minä sain laittaa itse sirun pennulle niin sainpa taas yhden harjoitussirutuksen suoritettua pätevöitymistä varten. Kivekset olivat kuulemma vielä niin pienet että ne "eivät olleet vielä tavoitettavissa". 

Tässä muutama kuva 6 viikkoisesta riiviöstä:
kuva Saija Tuomi

Kuva Saija Tuomi


Saijan tullessa kuvaamaan pentua, napattiin myös Avasta ja Siristä pitkästä aikaa seisotuskuvat, nämä kuvat siis myös Saija Tuomen ottamat:
Ava melkein 2v

Siri melkein 3v


Keskiviikkona 21.8 menin taas jo totuttuun tapaan Tamskin tallille kouluttamaan agilityä kolmeksi tunniksi ja yleensä minulla on omista koirista jonkinmoinen kokoonpano mukana, sillä ryhmissä on sen verran vajetta, että ehdin treenata myös omien kanssa samalla. Tällä kertaa arpaonni suosi Siriä ja Pöppistä :) 
Voi että kuinka tuo pieni sininen oli onnessaan kun se tajusi mun laittavan treenikasoja kamaan ja oivalsi että se pääsisi myös mukaan :) Treenailtu ollaan Pöppiksen kanssa joskus toukokuun alkupäivinä viimeksi eli mammalomailua on takana hieman yli 3,5kk, mutta kun mamma pääsi radalle niin tuntui kuin ei oltais oltu treenaamatta päivääkään! :) Pöppis on niin paras! <3 Siri oli myös varsin taitava otus jälleen :) 

Tehtiin tämmöstä simppeliä pyöritystä:Perjantaina 23.8 Jirka Vierimaa kävi tekemässä Koodille pentutestauksen ja olen entistä tyytyväisempi tuohon pentuun :) Tärkeänä vinkkinä tulevaan kotiin oli ehdottomasti se, että rauhoittumista on harjoiteltava ahkerasti ja paljon kun kyseessä on tuollainen ikiliikkuja, joka puuhailee jatkuvasti. Pennun erinomainen ja voimakas puruote sai myös valtavasti kehuja :) Paimenviettiä tuntuu olevan paljon. Jirka oli vahvasti sitä mieltä, että tuosta otuksesta saa tuolla temperamentilla aivan mahtavan harrastus-/työkoiran kunhan huolehtii myös siitä rauhoittumisen opettamisesta ja riittävästä perustottelevaisuudesta niin tuo ikiliikkujan riiviöasenne ei saa yliotetta :)


Tänään 26.8 Koodi täyttää 7 viikkoa ja painoa on kertynyt 1325g. Kovin pikkuinen poika tuo on, mutta sitäkin sinnikkäämpi ja terhakampi pakkaus ;) 
Tänään käväistiin silmäpeilauksessa, joka olikin viimeinen silaus pennun taipaleella kasvattajan hoivissa, sillä huomenna se jo lähteekin (v)ihastuttamaan omistajaansa uuteen kotiin :) Onnekseni pentu jää Tampereelle, joten tulen näkemään sitä varmasti usein :)
Ja siis silmäpeilauksessa pentu todettiin tervesilmäiseksi kakaraksi :) 
Nyt on pennun reppu pakattuna ja kasvattaja täällä jo herkistelee...

1 kommentti:

  1. Teille on haaste :)http://shelttikolmikko.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

    VastaaPoista