lauantai 8. kesäkuuta 2013

Orivesi KR 8.6.2013

Tänään oli vuorossa Oriveden KR näyttely Avan kanssa ja tuomarina shelteillä Maret Kärdi. Kärdi ei ollut vetänyt kovinkaan suurta osallistujamäärää, sillä tämä täti on varsin tiukka ja jakaa arvosanaa laidasta laitaan, shelttejä oli ilmoitettuna siis vain 20kpl. Noinkin pieneen koiramäärään mahtui kuitenkin yllättävän paljon nuorten luokan narttuja, jopa 6kpl. 
Tuomari jakoi todellakin laatumainintoja hylätystä erinomaiseen, eikä tuohon ERIin kovin moni koira yltänyt. 

Avan vuoro koitti ja se liikkui yhtä hienosti kuin aina, mutta pöydällä ei olisi malttanut seistä kun tuomari arvosteli pöydällä ja samalla selosti harjoitusarvostelijalle koiran rakenteesta ym. ja muutenkin syynäsi ja tutki koiran perusteellisesti eli pöydällä sai seisottaa kauan. Shelttien jälkeen kehässä piti alkaa jo 10.00 seuraava rotu, mutta tämä hidas täti sai kehän loppumaan vasta reilusti yli yhdentoista eli ei ihan kovin nopea mamma ollut kyseessä :D

Avalle rapsahti hienosti ERI, josta minä tietysti olin onneni kukkuloilla ja kirmasin iloissani ulos kehästä odottelemaan kilpailuluokkaa. Kilpailuluokassa oli kaksi ERIn saanutta ja kaksi EHn saanutta, joista Avan sijoitus oli sitten NUO ERI2 ja saipas vielä SA:nkin. Jäätiin odottelemaan paras narttu-kehää melko rennoissa fiiliksissä:

Paras narttu-kehässä olikin sitten kolme SA:n saanutta, joista Ava sijoittui kolmanneksi. Koska ensimmäinen ja toinen koira eivät olleet valioita niin serti ja varaserti meni niille eli Avalle ei enää mitään riittänyt, mutta silti olen enemmän kuin onnellinen neidin ensimmäisestä PN-sijoituksesta! :) Tuomari kehui ja ylisti Avaa, mutta sanoi, että tarvitsee aikaa kehittyäkseen täysin valmiiksi ja lihasmassaa saisi kuulemma olla enemmän. Uskallan ehkä viedä toistekin tälle tädille Avan jos vain tätä tiukkista enää näkee suomen kehissä tuomaroimassa :)

Taikatomun Onnen Kultahippu   NUO ERI2 SA PN3
"20kk kehitysvaiheessa oleva nuori narttu, jolla rungossa hyvät mittasuhteet, mutta etuasentoisten eturaajojen takia venytetty sivukuva ja hyvin kapea etuosa. Ilmeikäs oikeanpituinen nartun pää, jossa hieman laskeva kuono-osa ja kapea alaleuka. Hyvä kaula ja ylälinja. Lihasvolyymia kaipaava lantio. Erinomaiset takakulmaukset. Oikeanlaatuinen karvapeite ilman liioittelua. Kirkkaat sävyt. Mielyttävä luonne. Tarvitsee aikaa ja lisää lihasmassaa."
Tuomari: Maret Kärdi, Viro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti