sunnuntai 23. joulukuuta 2012

vuosi pakettiin ja suunnitelmia seuraavalle

Tämäkin vuosi taas lähentelee loppuaan ja väkisinkin sitä alkaa miettimään tulevaa vuotta ja kuluneen vuoden saavutettuja tavoitteita... Omalta osaltani olen jo saavuttanut pienen palan unelmaani, sekä täyttänyt suunnitelmia, joten olen enemmän kuin tyytyväinen vuoteen 2012. 
 Ensimmäinen toteutunut suunnitelma oli aloittaa agilityssä kilpaileminen ja sehän me aloitettiin Pöppiksen kanssa heti 1.1.2012. Toisena mainitsemisen arvoisena suunnitelmana, joka toteutui, on ehdottomasti mainittava aivan ihana Cardiwe's B-pentue ja pennuista olen tällä hetkellä kasvattajana erittäin ylpeä, lupaavia, sekä kauniita penskoja kaikki!
 Kolmas suunnitelma ja pala unelmaa oli opiskella eläintenkouluttajaksi ja tässä sitä ollaan, lopputöiden viimeistelyä vaille valmiina! :) 
 Yrittäjäkurssia ynnämuuta päänmenoa on alettu suunnitella jo vauhdilla eli katsotaan mitä tuleva kevät tuo tullessaan! :) Opiskelua on myös tarkoitus jatkaa seuraavana syksynä, katsotaan löydänkö itseni koirahierojan vai ongelmakoirakouluttajan opintojen parista :)

 Pantojen ja muiden koiravermeiden ompelun aloittaminen ja opettelu on ollut yksi tämän vuoden hauskimmista projekteista ja sitä tulen varmasti  jatkamaan tulevaisuudessa, toivottavasti yrittäjänä muiden hommien ohella :) Ompelu ja käsillä tekeminen kun ovat aina olleet yksi kiinnostuksen kohdistani ja kun en ole siinä ihan surkeimmasta päästä koulu aikanakaan ollut niin mikäs niitä on tehdessä :)

Aivan mahtavaa on ollut tänä vuonna tutustua taas uusiin ihmisiin, kiitokset teille kaikille, jotka olette elämääni löytäneet! Kiitos myös aivan mahtaville kasvatinomistajille mahtavasta vuodesta, olette aivan parhaita! :)
On ollut myös erityisen mahtavaa tutustua lähemmin Pöppiksen tyttäreen, Karvakedon Lunaan, jonka kotona olen kouluviikonloppuina loisinut, kiitos Hanne majoituspalvelusta! :) <3Sitten niihin koiriin... Tutkaillaan jokaisen koiran kohdalle asettamiani tavoitteita, niiden toteutumista, sekä tulevan vuoden suunnitelmia :)

Pöppis:
Pöppiksen kanssa startataan virallisissa agilitykilpailuissa 1.1 ja tavoitteena on ensi vuoden aikana nousta kakkosiin. Hinkataan ja hiotaan ohjauskuvioita ja estevarmuutta. 
Näyttelyihin Pöppis pääsee heti jahka tuo pentujen jälkeinen kaljuus alkaa olla ohi eli keväämmällä. Näyttelyistä nyt on turha mitään tavoitteita asettaa, mutta kunhan käydään :)

Pöppiksen kanssa tosiaankin aloitettiin kisaaminen heti vuoden ensimmäisenä päivänä ja noustiin 9.5 kakkosluokkaan, ykkösluokan startteja ehti kertyä laskujeni mukaan 17kpl. Ohjauskuvioita ja estevarmuutta on hiottu todenteolla ja siinä ihan kohtuullisen hyvin onnistuttukin, vaikka kakkosluokassa onkin saanut jo huomata meidän heikkoja kohtia eli niitä esteitä, jotka on alunperin opeteltu vähän hutiloiden. 


kuva ©Minna-Kaisa Haapanen

Näyttelyiden osalta olen tältä vuodelta erittäin tyytyväinen tuloksiin. Pöppiksen kanssa käytiin kuudessa näyttelyssä, joista 4xERI ja SA, 2xEH, kolme luokkasijoitusta, yksi PN-sijoitus, jolla VASERT ja VACACIB :) 


Suunnittelemattomiakin harrastuksia kokeiltiin, nimittäin käytiin Pöppiksen kanssa kesällä paimennuskurssilla ja Pöppis oli siinä hommassa suorastaan luonnonlahjakkuus:


Pöppiksen tavoitteet vuodelle 2013:
Pöppis tuskin tulee ensi vuonna pyörähtämään näyttelykehissä lainkaan, sillä se on tarkoitus helmikuussa astuttaa ja mikäli kaikki menee hyvin niin keväällä saadaan Cardiwe's C-pennut maailmaan :) Aika ja jälkeläisnäyttö sanelevat ovatko nämä Pöppiksen viimeiset pennut, saapi nähdä... Haaveissa on saada pentulaatikkoon tulevasta pentueesta myös bi-värejä :)
Agilityä Pöppiksen kanssa katsellaan sitten pentujen jälkeen, ehkä syksymmällä, jahka mammakoira on taas iskussa :) Ennen pentuja on tarkoitus ehtiä starttaamaan yhdet kisat tammikuun alussa :) Siri:
Sirin kanssa on tarkoitus alkuvuosi treenata agilityä niin että päästäisiin kisaiän saavuttamisen jälkeen (maaliskuu) starttaamaan edes kerran virallisissa kisoissa ennen juoksujen alkamista. Mahdollisesti käydään epiksissä, ihan sen mukaan miten niitä tässä lähiseuduilla järkkäillään. Agilityssä siis tarkoitus hioa estevarmuutta ja ennen kaikkea IRTOAMISTA, koska toi koira ei irtoa juuri yhtään.
Tammikuussa tutkitaan Sirin terveydellinen puoli eli lonkat, kyynärät, polvet, silmät, sydän ja mahdollisesti myös selkä.
Muutamat näyttelyt tarkoitus käyda alkuvuonna ennen juoksuja ja ehkä ihan loppuvuodesta käydään seinäjoella tai jyväskylässä jos karvoja yhtäänkään on.
Ja sitten niihin pennuntuoksuisiin suunnitelmiin eli Sirin juoksut mainitsin äsken siksi, että se on tarkoitus astuttaa (terveystuloksista riippuen) seuraavien juoksujen alettua eli keväällä. Jos jostain syystä astutus ei onnistu tai Siri jää tyhjäksi niin kesä treenataan ja kierretään näyttelyissä, mutta toivottavasti saadaan Cardiwe's B-pennut maailmaan ;)

Sirin kanssa ei sitten startattu ennen pentuja virallisissa agikisoissa kun mulla oli koko ajan sellainen fiilis, että "kyllä se juoksu alkaa ihan just", mutta jälkiviisaana tarvii todeta, että olis pitäny ilmoittaa se kisoihin niin se juoksu olis alkanu varmasti ;) Agilityyn saatiin hiottua kuitenkin kivasti estevarmuutta ja irtoamista, mutta se estevarmuus romahti nyt syksyllä Sirin tehdessä turhan vauhdikkaasti ja innokkaasti erittäin pahan lentokeinun, josta se tärähti kipeän näköisesti alas kun tuo pöhkö ei ymmärrä yhtään varoa tai kuunnella silloin kun sille päälle sattuu... keinun kanssa siis tuli takapakkia, mutta se on nyt työn alla...
Kisoihin mentiin pentujen jälkeen, mutta koska olin tyhmänä laskenut ilmoittautumishetkellä pentujen syntymästä kuluneen ajan väärin, eivät tulokset ole kirjautuneet koiranettiin eli ne on hylätty. Mentiin siis kilpailuihin 5 päivää liian aikaisin... Pöh... 

agikuvat alla ©Heli Leskinen


Terveyspuoli tutkittiin Siriltä kaikilta osin ja kaikki oli täyttä priimaa, niin myös koko A-pentueeni ja se jos joku on ollut kasvattajan huippuhetkiä! 
Yhdet näyttelyt eli 1xEH käytiin tammikuussa hakemassa, loppuvuodesta ei ollut karvat kyllä vielä kehäkunnossa...


Pentusuunnitelmat toteutui erittäin onnistuneesti eli maailmaan saatiin B-pentue, johon tuli 2x trikkityttö ja 1x merletyttö. Näistä kauniista pennuista kuullaan vielä! :) Siri oli nuoresta iästään ja lievästä alkuhämmennyksestä huolimatta loistava äitikoira :)Sirin tavoitteet vuodelle 2013:
Sirin kanssa jatketaan agin treenaamista ja ensimmäiseen näyttelyynkin on jo ilmoittauduttu Turkuun tammikuulle. Agikisoihin mennään heti kun keinuongelma on ratkaistu, tavoitteena olisi saada agility-ykkösruusukkeen tulokset eli 3xnolla kasaan eli suomeksi: kakkosiin olis kiva päästä :D
Näyttelyiden osalta ei varmastikaan pitäisi asettaa tavoitteita, mutta näyttely-ykkösruusukkeen tulokset eli 3xERI olisi ihan hieno saavutus :)
Sirin seuraavista pennuista en osaa vielä sanoa, katsotaan mitä saavutetaan agilityrintamalla ja millaisia edellisistä kakaroista kasvaa ja mietitään sitten :)


Ava:
Avan kanssa on tarkoitus kierrella mätsäreitä ja alkuvuodesta/alkukeväästä muutama pentunäyttely ja kesän jälkeen virallisia luokkia jahka ikää kertyy.
Keväämmällä on tarkoitus aloittaa varovasti agilityn alkeita eli ihan simppeleitä juttuja, joita pennun kanssa voi tehdä. Irtoamisen haluan opettaa Avalle ensimmäisten asioiden joukossa, koska Pöppiksen ja Sirin kanssa olen saanut huomata että olisi kannattanut opettaa ensin irtoaminen. Siihen asti se saa kulkea treeneissä mukana totuttelemassa ja höntsäilemässä :)
Vuoden loppuun mennessä toivon suurinpiirtein käyneeni kaikki esteet läpi Avan kanssa ja hieman ehkä ollaan harjoiteltu estevarmuutta ja pieniä ratapätkiä.

Avan kanssa käytiin kyllä mätsäreissä ja ihan kivalla menestykselläkin, parhaimpana mainittakoon yksi BIS-sijoitus :) Pentunäyttelyissä käytiin pariin otteeseen, tuloksina pari sijoitusta KP:n kera :) Junnukehässä käytiin kertaalleen hakemassa EH. Kaksi kuvaa alla ©Sirpa Saari


Agilityä ollaan treenailtu ahkerasti ja irtoaminen sujuu kivasti :) Aikalailla lähes kaikki esteet on käyty läpi ja ohjauskuviota ollaan jauhettu paljon. Tällä räyhäRoopella on vaan ärsyttävä tapa alkaa räksyttään mulle radalla heti kun se lähtee liikkeelle eli tätä ollaan yritetty kitkeä pois keskeyttämällä heti kun se suu aukeaa räksyttämään, tosin huonolla menestyksellä kun se tulee sille niin selkäytimestä, että tuntuu välillä täysin toivottomalta... still working on it... 
Ratapätkiä ollaan jauhettu mukavalla menestyksellä. 

Ava kävi kesällä tutustumassa myös lampaisiin ja se oli pikku rämäpään mielestä varsin hauskaa puuhaa :D
paimennuskuvat ©Saija Tuomi
Avan tavoitteet vuodelle 2013:
Avan kanssa tavoitteena on ihan ensimmäisenä päästä nyt alkuvuodesta käymään terveystarkastuksissa ja sen jälkeen toivottavasti oltaisiin heti maaliskuussa valmiita starttaamaan virallisissa agikisoissa. Jos kisat lähtee kivasti rullaamaan niin tietty se kakkosiin nousu olis Avankin kanssa loistotavoite, sillä varmasti riittää rahkeet jos vaan mä pysyn perässä :D
Näyttelyrintamalla on tarkoituksena saada myös se 3xERI kasaan eli näyttely-ykkösruusuke.
Jos terveystarkastuksissa ei löydy mitään maailmaa romahduttavaa niin Avalle saattaisi olla pennut suunnitteilla syksyksi... Hiukan pistää jännittämään se, että kaksi Avan siskoista on tutkittu jo, toinen on terveyden osalta priimaa, mutta toisella oli kolmosen kyynärät ja D/C lonkat :( Siispä odotettavissa voi olla ihan mitä vain, sen vuoksi pieni varovaisuus on koko ajan suunnitelmien osalta läsnä... Mutta siis siinä nyt vähän pälätystä tästä ja tulevasta vuodesta, eipä mulla tälle vuodelle ole enää muuta sanottavaa kuin:


P.S Vuoden viimeisen kirjoituksen kunniaksi tämä on 150. blogikirjoitukseni blogin historian aikana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti