keskiviikko 29. elokuuta 2012

pentutesti

Nyt sain vihdoin sähköpostiin koosteen maanantaina tehdystä pentutestistä ja se kuuluu näin:


"Kennel Cardiwe's, B-pentue, s. 14.7.2012 (testattu 44 vrk ikäisinä). Testi arvioi niitä koulutuksellisia ja ympäristöön sopeutumiseen liittyviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niin arkielämään kuin harrastamiseen. Testin avulla voidaan arvioida mm. ongelmakäyttäytymisen mahdollisuuksia ja koulutuksellisesti palkitsevia asioita.Testihetkellä vieraassa paikassa ja tilanteessa hyvin monipuolinen kolmen yksilön pentue. Ensimmäinen testikierros painottui lähinnä tutkimusmatkailuun, kun pennut kävivät testialueen kokonaan läpi. Paikkaan tottumisen myötä myös vieras ihminen alkoi kiinnostaa enemmän ja opitut taidot nousivat esiin.
Metsästyskäyttäytymisen osiossa leikki ihmisen kanssa tuli parhaiten esiin, kun pentu oli tottunut ympäristöön. Pennut käyttäytyivät odotetulla tavalla tarjoten paimenmaisia leikkieleitä. Tässä osiossa suurimmat erot pentujen välillä näkyivät leikin voimakkuudessa ja monipuolisuudessa.
Vieras paikka näkyi pentujen käyttäytymisessä lyhyinä alkuvaiheen jähmettymisinä esimerkiksi käsittelytilanteissa. Pentujen nopea rentoutuminen käsittelyyn vaikutti liittyvän moniin hyviin kokemuksiin käsittelytilanteista. Käsittelyn jälkeen pennut olivatkin hieman rennompia ja tutustuivat vieraaseen ihmiseen avoimemmin. Lisäksi yllättäviin häiriöääniin suhtautuminen oli käsittelyn jälkeen hyvin avointa.
Pennut eivät osoittaneet testin aikana merkkejä liiallisesta kuormittumisesta ja toisella testikierroksella tulokset pysyivät joko pääosin samoina tai paranivat hieman. Erityisesti haluan mainita onnistuneen totuttamisen erilaisiin käsittelytilanteisiin sekä arkielämän yleisimpiin häiriötekijöihin ja -ääniin. Pentueen kaikki yksilöt vaikuttavat saaneen erittäin hyvät valmiudet aktiiviseen ja monipuoliseen elämään ihmisympäristössä."

---------------------------------------------------

Itse olen erittäin tyytyväinen pentujen käyttäytymiseen ja siihen kuinka ne suhtautuivat uusiin asioihin :) Jatkossa tulen aivan varmasti pentutestaamaan kaikki pentueet joita meille syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti