perjantai 29. kesäkuuta 2012

Bää!

Maanantaina ajeltiin taas Eräjärvelle paimennuksen merkeissä ja tällä kertaa meille oli kyhätty jo pieni rata jossa lampaat piti saada kuljetettua kahden portin läpi, tolpan ympäri ja sitten kahden portin läpi samaa reittiä takaisin.
Ja koska olen taiteellisesti niin vallan lahjakas niin piirtelin paintilla kuvan havainnollistaakseni kyseistä rataa :D
Lampaita oli seitsemän, mutta ajattelin sen verran armahtaa teitä ja jättää luovuuteni vain kahden lampaan piirtämiseen ;)

Pöppiksellä meni ensimmäinen kierros aika harakoille ja sitä kiinnosti taas heinän ja lampaan kakan syöminen enemmän... Saatiin ekalla kierroksella lähinnä vähän heräteltyä Pöppistä, tokalla kierroksella se oli jo heti touhussa innolla mukana :) 
Tokalla kierroksella saatiin lopulta suoritettua rata läpi ja Pöppis piti laumaa kivasti kasassa, haki jälkeen jääneet ja harhailevat pässit mukaan porukkaan ja jopa reagoi ohjaukseeni (lue: epämääräiseen tulvaan eri käskysanoja, ohjaajan ollessa totaalisen pihalla koko touhusta)...
Muutaman kerran Pöppis joutui itse selviämään pattitilanteesta, jossa erilleen harhaileva pässi ei suostunut haukkumisesta huolimatta lähtemään liikkeelle ja meinasi alkaa puskemaan Pöppistä... Noissa tilanteissa Pöppis yritti siis saada lampaan liikkeelle, mutta kyttäs kuitenkin mua välillä odottaen, että tarjoan sille apuani... Apua ei kuitenkaan herunut vaan koira sai opetella itsenäistä toimimista ja kyllähän se lopulta sen pikkupässin saikin liikkeelle ja muun lauman sekaan kun sinnikkäästi hiillosti pässiä eteenpäin :) 

Koko touhusta jäi taas kertakaikkisen hyvä mieli ja vaikka ei tätä aiota sen kummemmin harrastaa niin on kiva päästä välillä tekemään näiden koirien kanssa sitä mihin ne on alkujaan tarkoitettu :) Pöppiksellä näyttäisi ainakin olevan luontaiset ominaisuudet tallella :)
Harmi, että sää oli kovin sateinen, eikä tältä kerralta ole video- tai kuvamateriaalia...

Huomenna on Hämeen shelttien paimennustapahtuma ja siellä pääsee Ava tutustumaan lampaisiin ja katsomaan onko sillä hajuakaan luontaisista paimennustaidoista :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti