tiistai 20. joulukuuta 2011

treenejä

Sunnuntaina treenattiin suurinpiirtein tämmöstä rataa:

Sirin kanssa alotettiin ensin irtoomistreenillä (esteet 18-19), ensin yhdelle hypylle ja sitten kahdelle hypylle ja voi vitsi kun se irtoo jo hienosti! <3 Pari viikkoo sitten toi kahdelle hypylle irtoominen oli toivotonta ja nyt vetää kuin vanha tekijä! :) Myös muussa treenaamisessa se irtoaminen näkyy ja mun ei tarvi esteille niin paljon sitä enään saattaa, hurraa! 
Keinun kanssa on tullut aika paljon takapakkia kun Siri the viisas keksi juosta kahtasataa keinun päähän ja loikkasi sieltä sellaisella ilmaloikalla alas että lähestulkoon kuvittelin jo sen jalkojen katkeavan... hitsi kun se on niin ripee ja niin pönttö kun sille päälle sattuu... *huoh*... No keinu menee siis opetteluun jahka löydän inspiraation aloittaa kaiken alusta sen keinun kanssa... damn...
Kepit sujuu Sirin kanssa jo kivasti ja se selkeästi jo tajuaa pujottelun idean. Ohjaan kädellä sen verran, että se tajuaa pysyä pujotteluvauhdissa, palkkaan puolivälissä ja lopussa... tarkoitus on toi kädellä vieminen häivyttää hiljalleen pois ja alkaa harjoittamaan hieman itsenäisemmäksi sitä pujottelua, mutta hyvin me edetään! :) 
Kaikenkaikkiaan Sirin osalta kivat treenit ja Siri on kehittynyt hirveästi nyt kun säännöllisesti ollaan treenattu ja itse olen ymmärtänyt treenata koiran taitojen mukaisesti, kiirehtimättä liikaa vaikeustason kanssa :)

Pöppiksen kanssa sujui kivasti, mutta olen huomannut että kun kierrätän sen esteen takaa niin että sen tarvitsisi hypätä mua kohti niin jos ohjaan hiemankin "epäselvästi" niin se tulee riman ali äkkiä luokseni... great! 
No eihän tässä ole kisoihin kun alle kaksi viikkoa ;)

Sain nyt sen kuukausikortin ostettua tonne hallille eli saan arkisin käydä treenaamassa ennen kello 15 niin paljon kun haluan ja tarkoituksena on käydä muutama ekstatreeni viikon aikana tekemässä tuon sunnuntaitreenin lisäksi, jotta saan takaisin tuota "menetettyä" aikaa tän harrastuksen parissa ;D

Tänäaamuna käväistiin sitten tekemässä pikainen aamutreeni kello 7.30 :D Molemmilla kentillä oli kiva rata rakennettuna, mutta en nyt jaksa väsätä niistä ratapiirroksia... Toisella radalla tehtiin Sirin kanssa irtoamista ja erilaisia ohjauskieputuksia, sekä muutama onnistunut keppitreeni. Jäi kiva fiilis ja Siriltä löytyi vauhtia paljon enemmän kun sunnuntaina :)

Pöppiksen kanssa otettiin muutama onnistunut ratasuoritus ja pari kertaa kepit erikseen. Kaikki sujui kivasti, mutta edelleen tuo takaakierrätys-mua kohti hyppäämis ongelma tuli ilmi eli heti kun ohjaan huonommin niin koira vaan ryntää esteen ali mun luo... muutaman kerran sitten otettiin uusinta niin johan alkoi toimia ja oli kiva lopettaa onnistuneeseen suoritukseen ja treeneistä jääneeseen hyvään mieleen :) 

Huomenna käyn ottamassa ihan tosi lyhyet treenit aamusta ja sitten taidetaan jäädä muutaman päivän joululomalle ellei vielä perjantaina ehditä/innostuta tekeen pikkutreenejä... Sunnuntailta onkin peruttu treenit ja maanantaina on epikset, jossa käydään Pöppiksen kanssa kokeilemassa möllirataa ja kisaavien rataa, jotta saadaan vähän tuntumaa kisaamiseen :)

Ai niin ja sunnuntaina on shelttiporukan joululenkki! :) Koirulit pääsee söheltään muiden shetlanninriiviöiden kanssa :)

Jos en jaksa tällä viikolla enään kirjoitella niin ei muuta kuin ERITTÄIN MUKAVAA JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE LUKIJOILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti