lauantai 17. joulukuuta 2011

Tavoitteita ja kooste vuodesta 2011

Muutaman muun blogin innoittamana aloin tarkastelemaan kulunutta vuotta ja asettamaan tavoitteita tulevalle vuodelle, johan tuo vuosi muutaman viikon päästä vaihtuu :) 

2011
Yleisesti ottaen tämä vuosihan on mennyt aika lepolinjalla tuon meidän perheenlisäyksen vuoksi, mutta olen tyytyväinen siihen vähäänkin mitä ollaan saatu aikaseksi. Erittäin tyytyväinen olen myös A-pentujen omistajiin, sekä Väinö-isin omistajaan, jotka mahdollistivat lokakuussa pentuetapaamisen, suurkiitos!

Pöppis:
Pöppiksen kanssa ehkä merkittävin "saavutus" tälle vuodelle oli luonnetestissä käyminen vaikka kokonaispistemäärä jäikin alhaisemmaksi kuin ehkä odotin. Joka tapauksessa koira käyttäytyi reippaasti, eikä jälkeenpäin kammoksunut testitilanteessa käytettyä rekvisiittaa. 
Muutaman kerran Pöppis kävi esittelemässä itseään näyttelykehässä, merkittävimpänä ehkä mainiten Aptus show, jossa Pöppis oli luokkansa toinen ERInomaisella laatumaininnalla SA:n kera.
Pöppis oli myös kasvattajansa luona syksyllä synnyttämässä 5 potraa shelttikakaraa ja täten jalostusoikeussopimus on saatu toteutettua. 
Pentujen jälkeen ollaan aloiteltu varovasti treenaamista ja olen tyytyväinen siihen, että noinkin pitkän tauon jälkeen homma on Pöppiksellä vielä hallussa, vaikka hiomaton timanttihan se vielä on.

Siri:
Sirin kanssa aloiteltiin syksyllä agilitytreenit ja tuo mustilainen on osoittautunut varsin kelvolliseksi harrastuskoiran aluksi, joka oppii nopeasti. Kaikki esteet on suurinpiirtein opeteltu ja käyty läpi, sekä jonkin verran ratatreeniä ja ohjauskuvioita hinkattu.
Siri kävi muutaman kerran pentukehissä pyörimässä ja kerran jopa ihan virallisessa junnukehässä, virallisesta mainittakoon laatumaininta EH.

Ava:
Ava saapui laumaamme ilahduttamaan marraskuussa. Pentunen on opetellut talon tavoille ja ahkeraa sosialistamista ollaan harrastettu. Ava on kulkenut agilityhallilla treeneissä mukana ja osoittaa jo nyt sellaista innostusta ja reippautta, että malttamattomana odotan sen kasvamista ja treenin aloittamista. 

2012:
Tulevalta vuodelta odotan ennen kaikkea alkavaa kisauraa agilityssä, joka alkaakin jo vuoden ensimmäisenä päivänä Hyvinkäällä. Näyttelyrintama näyttäisi ensi vuodelle hieman runsaammalta kuin tänä vuonna eli enemmän näyttelyitä on luvassa, vaikka menestystä tuskin viime vuotta kummemmin tulee ;) Suunnitelmiin kuuluu mahdollisesti myös pennuntuoksuinen kesä. Syksyllä mahdollisesti järjestetään taas Cardiwe's kasvattien tapaaminen.

Pöppis:
Pöppiksen kanssa startataan virallisissa agilitykilpailuissa 1.1 ja tavoitteena on ensi vuoden aikana nousta kakkosiin. Hinkataan ja hiotaan ohjauskuvioita ja estevarmuutta. 
Näyttelyihin Pöppis pääsee heti jahka tuo pentujen jälkeinen kaljuus alkaa olla ohi eli keväämmällä. Näyttelyistä nyt on turha mitään tavoitteita asettaa, mutta kunhan käydään :)

Siri:
Sirin kanssa on tarkoitus alkuvuosi treenata agilityä niin että päästäisiin kisaiän saavuttamisen jälkeen (maaliskuu) starttaamaan edes kerran virallisissa kisoissa ennen juoksujen alkamista. Mahdollisesti käydään epiksissä, ihan sen mukaan miten niitä tässä lähiseuduilla järkkäillään. Agilityssä siis tarkoitus hioa estevarmuutta ja ennen kaikkea IRTOAMISTA, koska toi koira ei irtoa juuri yhtään.
Tammikuussa tutkitaan Sirin terveydellinen puoli eli lonkat, kyynärät, polvet, silmät, sydän ja mahdollisesti myös selkä.
Muutamat näyttelyt tarkoitus käyda alkuvuonna ennen juoksuja ja ehkä ihan loppuvuodesta käydään seinäjoella tai jyväskylässä jos karvoja yhtäänkään on.
Ja sitten niihin pennuntuoksuisiin suunnitelmiin eli Sirin juoksut mainitsin äsken siksi, että se on tarkoitus astuttaa (terveystuloksista riippuen) seuraavien juoksujen alettua eli keväällä. Jos jostain syystä astutus ei onnistu tai Siri jää tyhjäksi niin kesä treenataan ja kierretään näyttelyissä, mutta toivottavasti saadaan Cardiwe's B-pennut maailmaan ;)

Ava:
Avan kanssa on tarkoitus kierrella mätsäreitä ja alkuvuodesta/alkukeväästä muutama pentunäyttely ja kesän jälkeen virallisia luokkia jahka ikää kertyy.
Keväämmällä on tarkoitus aloittaa varovasti agilityn alkeita eli ihan simppeleitä juttuja, joita pennun kanssa voi tehdä. Irtoamisen haluan opettaa Avalle ensimmäisten asioiden joukossa, koska Pöppiksen ja Sirin kanssa olen saanut huomata että olisi kannattanut opettaa ensin irtoaminen. Siihen asti se saa kulkea treeneissä mukana totuttelemassa ja höntsäilemässä :)
Vuoden loppuun mennessä toivon suurinpiirtein käyneeni kaikki esteet läpi Avan kanssa ja hieman ehkä ollaan harjoiteltu estevarmuutta ja pieniä ratapätkiä.


Sellainen suunnitelma... Katsotaan vuoden päästä mikä toteutui ja mikä ei ;)
Huomenna luvassa Avan 13vko kuvaa ja mittoja, sekä ehkä jotain treenipulinaa jos jaksan illalla vielä kirjoitella treenien jälkeen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti