maanantai 10. lokakuuta 2011

Eiliset agitreenit

Eilen oltiin siis taas treenailemassa Sirin kanssa. Tällä kertaa harjoiteltavat esteet oli A-este ja puomi. Lisäksi kentälle oli rakenneltu pari pätkää joita päästiin treenailemaan omaa vuoroa odotellessa.

Siri oli ensimmäisenä vuorossa puomille ja meidän osalta se sujui ekakerraksi hyvin. Ensin suhteellisen tiukalla hihnalla läpi ja kontaktilla namipalkka maasta, en aio opettaa pysäytyskontakteja vaan koitan vaan heti alkuun minimoida koiran halun hypätä kontaktin yli eli koitetaan alusta asti opetella niin et sieltä esteeltä juostaan reippaasti alas asti muttei loikita mihkään. Sirin kanssa näytti toimivan tosi hyvin, se tulee tosi reippaasti alas ja menee kontaktin läpi erittäin hyvin, ei merkkiäkään siitä et meinais hyppelehtiä. Puomille kiipeemisessä ilmeni muutama ongelma alussa kun toi viisas koira yritti pompata siinä kiipeemisvaiheessa mun syliin tai jotain, mut tajus heti kyl ettei tarvi pomppia et ideana olis juosta sinne toiseen päähän ;) Myöhemmin sit kun puomi vapautui muiden harjoittelulta niin mentiin muutamia kertoja ilman hihnaa se ja kaikki meni ihan nappiin, kiipeeminen, kontaktit ja vauhti...

mun taidokas ratapiirros ei oo mitenkään päin mittasuhteissa, mut siis suurinpiirtein tolleen oli esteet kentällä, ainoana erona että kepit oli 6kpl ja 6kpl eli tossa keppien välissä oli muutama metri rakoa, toiset kepit verkoilla ja toiset ilman...


Sit toiselle treenattavalle kontaktille eli Aalle... heti alkuun Siri suoritta Aan varmalla reippaalla otteella ja kontakteissa ei mitään moitteita :) Ohjaaja kehui Siriä taas erittäin reippaaksi ja nopeasti oppivaksi vauhtipakkaukseksi :)

Noitten kontaktien lisäksi otettiin sit siis pieniä pujotteluharjotuksia, sit tota putki-hyppy-pituus-hyppy pätkää, hyppy-rengas pätkää, hyppy-hyppy-putki-hyppy-muuri pätkää ja sitten ton höyrypään kanssa harjoteltiin ihan vaan paikallaan odottamista ja rauhottumista välillä :)

Kivat treenit oli ja sain taas tosi paljon irti koirasta, itsestäni ja agilitystä :) Ens sunnuntaina ei oo treenejä kun halli on varattu piirimestaruuksiin, mutta lauantaina on pentuetreenit! Sitä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti